Opplæring

Trafikkopplæringen er delt inn i 4 trinn.

Trinn 1 – Trafikalt grunnkurs
Om du er under 25 år må du fullføre dette kurset for å kunne begynne med den praktiske opplæringen. På dette kurset er målene hovedsaklig rettet mot elevenes risikoforståelse og trafikksystemet. Kurset er felles for alle de lette klassene og skal bidra til at elevene får en grunnleggende forståelse for hva bilkjøring innebærer. Kurset omfatter blant annet opplæring i førstehjelp og kurset "trafikant i mørket". Totalt 17 timer.

Trinn 2 - Grunnleggende kjøretøy- og kjørekompetanse
På trinn 2 du skal lære å kjøre bilen rent kjøreteknisk, uten å måtte rette oppmerksomheten mot andre trafikanter. God kjøreteknisk ferdighet er nødvendig for å få utbytte av treningen på trinn 3, og vil også innebære at kjøringen er økonomisk og mest mulig miljøvennlig. Du skal i tillegg skaffe deg kunnskaper om bilen. Dette må til for at du skal lære de kjøretekniske ferdighetene mest mulig effektivt. Du skal også lære deg å ta ansvar for kontroll og tilsyn med bilen. Trinnet avsluttes med en obligatorisk trinnvurdering med din trafikklærer.

Trinn 3 - Trafikal del
På trinn 3 skal du lære å kjøre bil i variert trafikk. Du må lære deg trafikkreglene og hva de forskjellige skiltene betyr. På slutten av trinn 3 skal du nærme deg et nivå hvor du skal kunne kjøre helt selvstendig. Sikkerhetskurs på øvingsbane (tidl. glattkjøring) er obligatorisk for alle som skal ha førerrett i klasse B. Trinnet skal avsluttes med en obligatorisk trinnvurdering sammen med din trafikklærer.

Trinn 4 - Avsluttende opplæring
Målene på dette siste trinnet er særlig rettet mot risikoforståelse og selvinnsikt, slik som på trinn 1.  Disse temaene skal utdypes gjennom hele opplæringen, selv om de vektlegges spesielt i det første og siste trinnet. Sikkerhetskurs på vei er obligatorisk opplæring på dette trinnet. Dette kurset inneholder 4 timer teori og 9 timer praktisk kjøring.

Kjørfint Trafikkskole AS - Solliveien 24, 4620 Kristiansand - Telefon 921 27 000 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.